• Voit etsiä sopivaa lennätyspaikkaa tuulen suunnan perusteella. Hakusanoilla: pohjoinen koillinen itä kaakko etelä lounas länsi luode. In English search (upper right corner, "Etsi" -button) wind directions: north northeast east southeast south southwest west northwest.
  • Säätiedot Ilmatieteenlaitokselta ja Forecalta.
  • Klikkaamalla GPS-koordinaatteja saat Googlen kartan paikan sijainnista.
  • Tähdet kuvastavat lennättäjien arvioita paikasta.  on paras. (Paitsi Metaxassa...)

GPS 60.240371,24.660695

Tuulet: koillinen itä kaakko etelä

Winds: northeast east southeast south

Oittaan kartanon ja uimarannan alueella on lennätäjille varsin haasteellinen nurmikkoalue. Leijaseuran tiimi on jotenkin onnistunut lennätysnäytöksissä Storaenson metsäpäivillä.

GPS 60.177258, 24.822314

Tuulet: lounas

Winds: southwest

Otsolahden ruohokenttä. Ainoastaan lounaistuulet sopivat. Kentälle mahtuu 3-4 temppuleijan lennättäjää, jos siellä ei ole muita ulkoilijoita. Paikkaa käyttävät myös liitokiekkoilijat, jalkapalloilijat, auringonottajat ym. Sopii myös piknik-lennätykseen. Nykyään riesana ovat valkoposkihanhet, joiden ulosteet peittävät nurmikon niin ettei puhdasta jalansijaa löydy.

Käyttäjän arvio: 0 / 5

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono

GPS 59.819500, 22.918471

Tuulet: itä kaakko etelä

Winds: east southeast south

Tulliniemen eteläkärjessä on manner-Suomen eteläisin kohta, jota hallitsee Hangon luotsiasema. Parhaiten tuulet pääsevät rannalle idästä ja etelästä. Rannan edessä on vain muutama pienempi saari, joten tuuli pääsee vapaasti rantaan asti.

Ranta on noin 1,5 kilometriä pitkä ja etäisyyttä rantaviivasta lähimpiin puihin noin 50 metriä. Ranta on purjelautailijoiden ja leijasurfaajien suosiossa, mutta tilaa on rutkasti myös perinteisille leijan lennättäjille.

GPS 60.205667, 24.981000

Tuulet: koillinen itä kaakko etelä

Winds: northeast east southeast south

Sileää tuulta Vanhankaupunginselältä. Parkkipaikan löytäminen läheltä lennätyspaikkaa ei ole helppoa.

Käyttäjän arvio: 4 / 5

HyväHyväHyväHyväHuono

Tuulet: lounas länsi luode pohjoinen

Winds: southwest west northwest north

Uimarannalla voi lennättää keväisin ja syksyisin, kun ei vielä/enää ole auringonpalvojia. Talvella voi lennättää myös jäällä. Uimarannan pohjoispuolella olevalla hiekkakentällä on keväisin lumien sulamisen aikaan runsaasti koiran kakkaa.

View Larger MapAddress:

GPS 60.191403,25.135660

Tuulet: kaakko etelä lounas länsi luode

Winds: southeast south southwest west northwest

Pieni hiekkaranta Kallvikin niemessä, lennätys onnistuu rannan nurmialueella, alueen koko 50*100 metriä. Kesällä auringonpalvojien käytössä, mutta keväällä ja syksyllä hyvin tilaa. Autoille parkkipaikka. Keväällä huomioitava, että rantaruovikossa pesii lintuja, jotka saattavat häiriintyä lennätyksestä. Talvella loistava paikka lennätellä, mikäli jäätilanne sallii. Kaupungin ylläpitämä grillikatos.

Rannalle ei pääse julkisilla, oma auto tai polkupyörä välttämätön. Lähimmälle bussipysäkille matkaa noin 2 km.

Käyttäjän arvio: 4 / 5

HyväHyväHyväHyväHuono

GPS 60.154072,24.948313

Tuulet: koillinen itä kaakko etelä lounas länsi

Winds: northeast east southeast south southwest west

Merisatama on keväisillä jäillä suosittu ulkoilupaikka, mutta jäälle mahtuu myös lennättämään. Kauniilla säällä yleisöä riittää.

Kun jäiden kantavuus alkaa epäilyttää kannattaa siirtyä

Uunisaareen

mihin pääsee talviaikaan ponttoonisiltaa pitkin. Saaressa on Ravintola Ugn.

GPS: 60.200136,24.892945

Tuulet: pohjoinen koillinen lounas länsi luode

Winds: north southeast southwest west northwest

Periaateessa kaikki tuulensuunnat käy, riippuu missäpäin Pikku-huopalahtea lennättää. Paciuksenkaaren puoli (Mäkkärin ympyräkonttorin lähellä), pienehkö kenttä, max. 3-4 lennättäjää, huonoimmat tuulensuunnat itä/kaakko/etelä. Muut suunnat hyviä ellei loistavia. Itseasiassa idästä on sopiva "tuulitunneli" n. 100m leveä rakennusten väli jossa tuuli on yleensä tasainen.

GPS 60.154306, 24.932778

Tuulet: kaakko etelä

Winds: southeast south

Pieni puistokaistale meren rannassa.

GPS 60.1394359,24.9845266

Tuulet: pohjoinen koillinen itä kaakko etelä lounas länsi luode

Winds: north northeast east southeast south southwest west  northwest

HUOM: sopivin lennätyspaikka on suljettu toistaiseksi, alueen kunnostustöiden takia.

Leijaseura perustettiin Suokissa ja perinteisesti siellä käydään lennättämässä äitienpäivänä ("kesäkauden avaus"). Lennätyspaikka sopii parhaiten eväsretkilennätykseen. Temppuleijanlennätykseen paikka on hankala, liikkumistilaa on niukasti ja nilkat vaarassa. Lähellä lennätyspaikkaa on hoitokunnan ylläpitämä WC.

Kuva vuodelta 2005 - Leijaseuran 10v piknik.