Käyttäjän arvio: 0 / 5

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono

HyväHyväHyväHyväHyvä

Leijaseuraan saa yhteyden sähköpostilla:

Draksällskapet kan kontaktas via e-post:

You can contact the Kite Club by email:

Jos haluat keskustella puhelimitse niin sähköpostita soittopyyntö ja kerro mitä asiasi koskee. Kun tiedämme asiasi, niin seuran asiantuntija soittaa sinulle.

Om du vill prata via telefon, skicka ett meddelande via e-post och berätta om ditt ärende. När vi har fått ditt meddelande, kommer klubbens expert att ringa upp dig.

HyväHyväHyväHyväHuono
Leijanlennätys on turvallinen harrastus, kunhan lennättäjä ottaa huomioon ympäristön ja muut ihmiset. Ongelmatilanne voi syntyä jos leija tai lennätysnaru putoaa sopimattomaan paikkaan. Näin voi tapahtua kun tuulen suunta tai voimakkuus muuttuu, leija särkyy tai naru katkeaa, ilmassa olevat leijat sotkeentuvat toisiinsa ja putoavat hallitsemattomasti, jne. Kulkuväylälle pudonnut lennätysnaru voi vahingoittaa pyöräilijää, rullaluistelijaa, skeittaajaa, jopa kävelijää.
Seuraavia ohjeita noudattamalla lennätät turvallisesti:

HyväHyväHyväHuonoHuono

By David Gomberg, How to Fly Your Kite.

Katso Dodd Gross' videot Youtubesta

KiteLife.com Revolution tutorials by John Barresi

Katso videot Youtubesta

Kansainväliset urheiluleijojen kilpailusäännöt 1.4.2017

The International SportKite Rule Book

Esimerkki kaksinaruisen kuvioista:

HyväHyväHyväHuonoHuono

Kun tarvitsee pakata narut mahdollisimman pieneen tilaan ja kevyesti, Andrewn pussitusjutska voi toimia.

Skottimurteella: "How to stuff a line into a bag" katso video youtubesta.

HyväHyväHyväHyväHyvä

Kaupan muovikassista voi tehdä rekileijan.

Kiertokassileijan rakennusohje (PDF).

HyväHyväHyväHyväHyvä

Delta-mallinen leija on valmistettu kevyestä ripstop-kankaasta ja lasikuituputkista. Kuljetusta varten leija mahtuu 68 cm pitkään, kapeaan kangaspussiin.

Leija on parhaimmillaan noin 3-6 m/s tuulessa. Kestää ja lentää hyvin. Fiksu koirakin osaa lennättää.

Kaksi eri mallia, Suomi 100 ja sateenkaari -värityksellä. Myydään Leijaseuran tapahtumissa, hinta 10 €/kpl.

HyväHyväHyväHyväHyvä

Rokkaku on perinteinen Japanilainen leijatyyppi, joka on muodoltaan kuusikulmio. Japanin kielessä sana "rokkaku" tarkoittaa kuusikulmaista leijaa, "rok" on kuusi ja "kaku" on kulmikas leija.

HyväHyväHyväHuonoHuono

Netin laajin kokoelma, yli 1600 rakennusohjetta.

HyväHyväHyväHyväHuono

Neljä solmua, jotka riittävät leijanlennättäjän tarpeisiin;)

These four knots are all a kite flier needs ;)

HyväHyväHyväHuonoHuono

Aina silloin tällöin kysytään miten Amerikkalaisen tai Englantilaisen mittajärjestemän mukaiset purjekankaan painot muunnetaan g/m2 mitoiksi?

HyväHyväHyväHyväHuono

Moulton & Lloydin Kites, rakentajan ja lennättäjän käsikirja on julkaistu myös suomenkielisenä. Leijaseura avusti suomennoksen tekemisessä. Painos on myyty loppuun, mutta löytyy monesta kirjastosta. Pääkaupunkiseudulla katso: Helmet